Chirotherapie

Wat is chirotherapie?

Chirotherapie is dé nieuwste vorm van manuele therapie en sporttherapie en bestaat een combinatie van chiropractisch, osteopatisch en manueel therapeutisch behandelen. Door het inzetten van chiropractische mobilisatie en osteopatische technieken ontstaat er een neurologische “reset”  waardoor pijnklachten verminderen en gewrichten beter uitlijnen. Chirotherapie is hierdoor een complete en zeer interessante methode voor het behandelen van zowel sport als non-sport gerelateerde klachten.

De therapie is niet gevaarlijk omdat de bewegingen altijd voorzichtig worden uitgevoerd; meestal hoort men dan ook geen gekraak. De effecten van de therapie kunt u meestal direct merken: uw mobiliteit verbetert en de pijn neemt af.

Met chirotherapie kijken we naar de onderliggende factoren van de  blessure of blokkade. Hierdoor helpen we het genezingsproces van de cliënt zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ook wijzen we op het risico van een (her)blessure of een blessure op een andere plaats. Het helpt mensen om de beweeglijkheid te bevorderen. Stap voor stap worden mensen zich meer bewust van hun lichamelijke mogelijkheden